En hälsosam jul!

Bjud på

nyttigare julgodis

Julen ska vara god – god som i godis! De här recepten innehåller mer frukt, mindre tillsatt socker och andra nyttigheter, men är lika sockersött goda ändå.

  • Bars med nötter och torkad frukt

    Bars är godast hemlagade! Den här varianten har en julig smak som påminner om pepparkakor och är fullproppad med nötter, fikon, aprikos och sultanrussin. Servera som mellanmål efter vinterpromenaden eller till Kalle Anka på självaste julafton.

    - Bars med nötter och torkad frukt

    Spara

  • Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 

    Testa ett lite nyttigare julgodis! Dessa ljuvliga veganska pepparkaksbollar görs på mandel och dadlar. Bollarna smaksätts med kakao och pepparkakskryddor och rullas i krossade mandelspån. Hur gott som helst, och perfekt till julens dessertbord eller som gå bort-present!

    - Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 

    Spara

  • Chokladpopcorn med kanel och tranbär

    Här möter söt choklad och syrliga tranbär den varma aromatiska smaken av kanel. Chokladpopcorn med kanel och tranbär är inte bara ett oväntat gott julgodis, det är också busenkelt att göra.

    - Chokladpopcorn med kanel och tranbär

    Spara

  • Lussebullar utan smör

    Hemlagade lussebullar eller lussekatter är ett måste vid julen. Här är en nyttigare variant på det klassiska receptet. Istället för smör används kokosolja och den härliga sötman kommer från kokossocker eller rårörsocker. Lussebullar utan smör är hur goda som helst!

    - Lussebullar utan smör

    Spara

  • Chokladpopcorn med flingsalt

    Glöggmingel, kalas eller vanligt kvällsmys – allt blir roligare med chokladpopcorn! Barnvänligt, enkelt och supergott. Använd gärna stora fina popcorn och choklad av hög kvalitet.

    - Chokladpopcorn med flingsalt

    Spara

  • Chokladdoppade vindruvor med polkakross

    Chokladdoppade vindruvor är lika gott året runt, och passar extra bra som julgodis då kombinationen av druvor och pepparmint känns uppfriskande efter julmaten. Godiset är lätt att variera med olika topping. Prova till exempel att strö över hackad mandel istället för polkagris.

    - Chokladdoppade vindruvor med polkakross

    Spara

  • Chokladdoppade clementiner

    Choklad och citrus är två smaker som verkligen lyfter varandra. Det här makalöst goda julgodiset passar utmärkt att göra på vinterns söta clementiner.

    - Chokladdoppade clementiner

    Spara

  • Kanel- och dadelbollar

    Vill du undvika vitt socker, men ändå njuta av god fika? Då tycker vi att du ska prova Dadelbollar med kanel till kaffet. Dadelbollar är lätta att göra och hur smaskiga som helst. Gör en dubbel sats till jul – det kommer gå åt!

    - Kanel- och dadelbollar

    Spara

  • Sötsura lingonremmar

    Vanliga godisremmar innehåller inte särskilt många nyttigheter. Så vad sägs om att göra egna? Allt du behöver till dessa sega godingar är lingon och honung. Du kokar, mixar och låter sedan lingonsmeten torka i ett tunt lager i ugnen. Vips har du ett supergott godis!

    - Sötsura lingonremmar

    Spara

  • Jul-sumo med björnbär, avokado, ingefära och kanel

    Fullspäckad med vitaminer är denna sumo. Avokadon är mättande, den innehåller även mängder av mineraler, fibrer, vitaminer och massa andra nyttigheter. Dessutom söta björnbär och för att få fram den rätta julsmaken mixas allt till en smoothie bowl tillsammans med nötdryck, ingefära och kanel.

    - Jul-sumo med björnbär, avokado, ingefära och kanel

    Spara

  • Böntryfflar med choklad och apelsin

    Bjud på dessa härliga tryfflar med smak av apelsin och låt dem gissa den hemliga ingrediensen. De kommer bli förvånade över att kokta svarta bönor utgör basen! Vill du ha något mer traditionellt så prova vår populära och klassiska chokladtryffel.

    - Böntryfflar med choklad och apelsin

    Spara

  • Mandel- & fikonbollar

    Superenkelt recept på godis! Smarriga mandel- och fikonbollar är lätta och roliga att göra själv och smakar fantastiskt. Trevliga att servera på gottebordet.

    - Mandel- & fikonbollar

    Spara

  • Favoritbollar

    Tänk att godis kan vara nyttigt! Här mixas pecannötter och valnötter med dadlar, aprikoser, kokos och kakao till en smarrig boll. En skvätt kaffe ger spännande smak och en liten uppiggande koffeinkick.

    - Favoritbollar

    Spara

  • Raw knäck med cashewnötter

    Laga knäck utan att koka! Detta recept på enkel raw knäck med cashewnötter är veganskt och görs på nötter, dadlar, kokosolja, vaniljpulver och agavesirap. Himmelskt gott!

    - Raw knäck med cashewnötter

    Spara

  • Frukt- och nötgodingar

    De här frukt- och nötgodingar är idealiska att servera på adventsfikat. Torkad frukt, mandel och pistagenötter marineras i glögg och därefter blandar du nötterna med saffran och havreflarn. Blandningen görs till små bollar som doppas i choklad. Mums!

    - Frukt- och nötgodingar

    Spara

  • Rawfood godis med dadlar, lakrits och flingsalt

    Dessa goda raw lakritsbitar innehåller inget tillsatt socker utan får istället sin sötma från dadlar som smaksätts med lakritspulver, vanilj och flingsalt och liknar kola. Ett enkelt recept att göra och perfekt för dig som älskar smaken av saltlakrits!

    - Rawfood godis med dadlar, lakrits och flingsalt

    Spara

  • Fikonbollar

    Ett enkelt och gott recept på fikonbollar att servera som efterrätt eller till fika. Du mixar snabbt ihop fikon, mandel och kanel och formar till bollar. Rulla i mandel och njut!

    - Fikonbollar

    Spara

  • Chokladdoppade dadlar med valnötter

    De här gudomligt söta bakelserna är en salig kombination av mjuka dadlar, knapriga valnötter och fyllig mandelmassa som mixats med likör. Pricken över i är att de doppas i underbar mörk choklad.

    - Chokladdoppade dadlar med valnötter

    Spara

  • Aprikos- och apelsinbollar med kakao

    Ställ fram läckra aprikos- och apelsinbollar med kakao till fredagsmyset istället för en plockgodisskål. Rulla dina mumsiga bollar av nöt- och kakaomjöl, frukt samt söt honung i smakrik kakao och hugg in!

    - Aprikos- och apelsinbollar med kakao

    Spara