Aprikos- och apelsinbollar med kakao

Betyg 3.4 av 5.
50 personer har röstat
1
Aprikos- och apelsinbollar med kakao

Ställ fram läckra aprikos- och apelsinbollar med kakao till fredagsmyset istället för en plockgodisskål. Rulla dina mumsiga bollar av nöt- och kakaomjöl, frukt samt söt honung i smakrik kakao och hugg in!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Aprikos- och apelsinbollar med kakao

Ingredienser

20 små bollar
2 dl  cashewnötter (naturella)
1 1/2 dl  valnötter
1 msk  kakao (till smeten)
2 dl  torkade aprikoser
skalet av 1   apelsin
1 msk  honung
färskpressad juice av 1 1/2   apelsin
1/2 dl  kakao eller krossade råa kakaobitar (att rulla bollarna i)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
50 personer har röstat

Kommentar

Hur mycket apelsin ska det vara 1, 1,5 eller 2,5?

Catharina

2020-12-19

Hej Chatarina! Du behöver totalt 1 1/2 apelsin. Riv skalet från 1 apelsin och pressa saften från 1 1/2. Vi har nu försökt förtydliga i texten. Hoppas det underlättar. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-21

Testa liknande recept

Favoritbollar
Betyg 2.4 av 5.
107 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nöt- och fruktboll (glutenfri)
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckbräck i mikron
Betyg 2.9 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kikärtscurry med aprikoser
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Choklad- och nötröra med frukt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påskiga limeägg
Betyg 2.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga