Recept: Chokladdoppade clementiner
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 30 minuter

Chokladdoppade clementiner

7 röster

Choklad och citrus är två smaker som verkligen lyfter varandra. Det här makalöst goda julgodiset passar utmärkt att göra på vinterns söta klementiner.

Ingredienser

ca 20 st
  • 2 clementiner
  • 100 g mörk bakchoklad
  • 1/2 tsk kardemummakärnor

Så här gör du

  1. Skala klementinerna och bryt isär klyftorna.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål, smält i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  3. Krossa kardemumman i en mortel.
  4. Doppa klyftorna i chokladen och lyft upp dem på ett bakplåtspapper.
  5. Strö över kardemummasmulet och låt chokladen stelna. Förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjökproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsberäkningen är per klyfta.

Näringsvärde per portion
Energi:
123 kJ / 30 kcal
Protein:
0,3 g
Kolhydrat:
3 g
Fett:
2 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer