Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Yoghurtfromage med passion

Gör en utsökt falsk ost av yoghurt, gelatinblad och grädde till dessert. Smaksätt yoghurtfromagen med passionsfrukt, vattenmelon och apelsinsaft. Garnera med passionsfrukt och citronmeliss och servera efterrätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet.
  2. Skär vattenmelonköttet i bitar och ta bort kärnorna. Mixa eller mosa melonen och blanda med hälften av passionsfrukten och sockret.
  3. Värm apelsinsaften i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Rör tills de smälter. Blanda ner gelatinet i yoghurten och tillsätt fruktköttet. Vänd till sist ner den vispade grädden.
  4. Häll upp fromagen i portionsformar eller glas och ställ dem i kylen att stelna ca 3 tim. Stjälp ev upp fromagen eller servera den direkt ur portionsglasen. Garnera med resten av passionsfrukten och lite citronmeliss.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 gelatinblad
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 passionsfrukter
  • 1/2 kg vattenmelon
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 2 dl mild yoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1000 kJ / 240 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden