Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacokyckling ”al pastor” i tortillabröd

Fredagstacosen i ny tappning. Tacosmakerna finns där men köttfärsen är utbytt mot kyckling.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta och skär potatisen i klyftor.
  3. Blanda potatisen med oljan på en plåt med höga kanter. Krydda med salt och peppar.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Strimla kycklingen och stek den i oljan i en panna. Krydda med tacokrydda.
  6. Skala och strimla löken. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Strimla salladen.
  7. Servera kycklingen som wraps i tortillabröd med sallad och en klick gräddfil samt lök, ananas och klyftpotatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut tortillabrödet mot glutenfritt mjukt tunnbröd. Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 1/2 msk olja
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 gul lök
  • 1 förp ananasskiva (à 220 g)
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 1 förp vetetortillas (à 320 g)
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3211 kJ / 769 kCal