Tacokyckling ”al pastor” i tortillabröd

Fredagstacosen i ny tappning. Tacosmakerna finns där men köttfärsen är utbytt mot kyckling.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2012

Ingredienser
4 portioner
800 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
600 g kycklingfilé
1/2 msk olja
2 msk tacokrydda
1 gul lök
1 förp ananasskiva (à 220 g)
1/2 isbergssalladshuvud
1 förp vetetortillas (à 320 g)
1 1/2 dl gräddfil
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut tortillabrödet mot glutenfritt mjukt tunnbröd. Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3211 KJ / 769 kCal
Fett18.2 g
Kolhydrater96 g
Protein48.1 g
Kommentarer
Jättegott med tre olika såser och utan potatis. Jag åt en tortilla med potatis också och kan säga att potatisen är fullständigt onödig i den här rätten. Vill man ha potatis är det bättre att ha den bredvid och dippa den i såserna. Ananas däremot var riktigt bra!
Johann
2021-01-22Jätte gott!!
Hans
2012-05-04