Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vitlöksrostad kulpotatis

Vitlöksrostad kulpotatis är ett fint komplement till övrig mat och inte så svårt att göra heller. De små delikatesspotatisarna som får färg i stekpanna innan du rostar dem i ugnen tillsammans med vitlök blir lika vackra som goda.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala potatisen. Bryt loss vitlöksklyftorna.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med olja och smör. Lägg i potatis och hela skalade vitlöksklyftor. Stek runt om tills potatisen fått fin färg. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner kvistar av timjan. Häll över i en ugnssäker form.
  4. Ställ in i ugnen 35-40 minuter. Låt svalna. Täck med plastfolie och ställ in i kylen.
  5. Dags för servering: Sätt ugnen på 175°C.
  6. Värm potatisen 20-25 minuter i ugnen.

För alla

Fri från gluten eller ägg.
Gör mjölkfri: stek i enbart olja eller använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg delikatesspotatis (små potatisar)
  • 1 hel vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1/2 kruka färsk timjan
Lägg till i inköpslistan