Grillad lax med krämig potatissallad
En vacker och fräsch tallrik med underbar grillad lax insvept i barbequesås som smälter i munnen. Till fisken serverar du en krämig potatissallad med smak av dijonsenap och även grillade vackra kvisttomater.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009
Ingredienser
4 portioner
700 g skinn- och benfri laxfilé
1 kg delikatesspotatis
4 msk dijonnaise (dijonsenap blandad med crème fraiche)
1 1/2 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
3 salladslökar
4 msk barbequesås
250 g körsbärstomater på kvist
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Åke Nilsson: Lätt att laga och gott. Jag hittade inte dijonnaise i någon affär i närheten så jag gjorde egen enligt ett recept jag hittade på nätet. De grillade tomaterna lyfte smaken på hela rätten ett extra snäpp. Som variation ugnsbakade jag en hel lax i folie som jag fyllde med fänkål, persilja, citron och lök och penslade med barbecuesås. Potatissalladen fick ett tillskott av kapris. Betyg 4,6
Redaktionen
2009-05-13Mikeala Fredin: Det här kommer vi garanterat att göra igen. Allting passade jättebra ihop, även om potatissalladen var i starkaste laget. Andra gången serverade jag dijonnaisesåsen och potatisen var för sig. Jag tog i lite majonnäs också så det blev en riktigt krämig dressing. betyg 3,9
Redaktionen
2009-05-13Malin Sollert: Supergod rätt som vi kommer att grilla flera gånger på altanen i sommar. Sonen Eric var lite tveksam till potatissalladen, som kändes lite ohälsosam, så andra gången gjorde jag en variant med olja och vinäger som bas i stället. Jag smaksatte med skånsk grovkornig senap, kapris och rödlök. Nu blev det toppbetyg av hela familjen. Betyg 4,9
Redaktionen
2009-05-13