Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad lax med krämig potatissallad

En vacker och fräsch tallrik med underbar grillad lax insvept i barbequesås som smälter i munnen. Till fisken serverar du en krämig potatissallad med smak av dijonsenap och även grillade vackra kvisttomater.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela potatisen i halvor. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Strö över flingsalt. Skaka formen lätt. Rosta potatisen i ugnen i 15-20 minuter. Låt kallna.
  3. Blanda dijonnaise och yoghurt. Skär löken i grova strimlor och blanda i, spara lite till garnering. Smaka av med salt och peppar. Blanda med potatisen.
  4. Skär laxen i fyra portionsbitar (för 4 port) och pensla med olja och barbequesås på båda sidor. Grilla eller stek 4-5 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Grilla eller stek tomaterna bredvid laxen, 2-4 minuter. Servera med potatissalladen.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: smaksätt med dijonsenap i stället för dijonnaise.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 5 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 4 msk dijonnaise (dijonsenap blandad med crème fraiche)
  • 1 1/2 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
  • 3 salladslökar
  • 4 msk barbequesås
  • 250 g körsbärstomater på kvist
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?