Grillad lax med krämig potatissallad

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
3
Grillad lax med krämig potatissallad

En vacker och fräsch tallrik med underbar grillad lax insvept i barbequesås som smälter i munnen. Till fisken serverar du en krämig potatissallad med smak av dijonsenap och även grillade vackra kvisttomater.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009

Grillad lax med krämig potatissallad

Ingredienser

4 portioner
700 g  skinn- och benfri laxfilé
1 kg  delikatesspotatis
4 msk  dijonnaise (dijonsenap blandad med crème fraiche)
1 1/2 dl  yoghurt av medelhavstyp (10 %)
3   salladslökar
4 msk  barbequesås
250 g  körsbärstomater på kvist
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: smaksätt med dijonsenap i stället för dijonnaise.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 5 2009.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Åke Nilsson: Lätt att laga och gott. Jag hittade inte dijonnaise i någon affär i närheten så jag gjorde egen enligt ett recept jag hittade på nätet. De grillade tomaterna lyfte smaken på hela rätten ett extra snäpp. Som variation ugnsbakade jag en hel lax i folie som jag fyllde med fänkål, persilja, citron och lök och penslade med barbecuesås. Potatissalladen fick ett tillskott av kapris. Betyg 4,6

Redaktionen

2009-05-13

Mikeala Fredin: Det här kommer vi garanterat att göra igen. Allting passade jättebra ihop, även om potatissalladen var i starkaste laget. Andra gången serverade jag dijonnaisesåsen och potatisen var för sig. Jag tog i lite majonnäs också så det blev en riktigt krämig dressing. betyg 3,9

Redaktionen

2009-05-13

Malin Sollert: Supergod rätt som vi kommer att grilla flera gånger på altanen i sommar. Sonen Eric var lite tveksam till potatissalladen, som kändes lite ohälsosam, så andra gången gjorde jag en variant med olja och vinäger som bas i stället. Jag smaksatte med skånsk grovkornig senap, kapris och rödlök. Nu blev det toppbetyg av hela familjen. Betyg 4,9

Redaktionen

2009-05-13

Testa liknande recept

Jordgubbs- och yoghurtglass
Betyg 3.3 av 5.
132 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bakad spetskål med BBQ-sås
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Delikatesspotatis i ugn med timjanolja
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ajvarmajonnäs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Myntayoghurt
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga