Vin chaud med apelsin

Betyg 3.2 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vin chaud med apelsin

Vin chaud betyder varmt vin på franska. I regel är det kryddat med socker och serveras som värmande dryck på kaféer. Här förstärker vi det varma rödvinet med färskpressad apelsinjuice, stjärnanis och kanelstång. Perfekt till adventsmyset i stället för glögg!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Vin chaud med apelsin

Ingredienser

6 portioner
1 flaska rödvin (75 cl)
4 kanelstänger
4 stjärnanis
4 msk rårörsocker
2 dl färskpressad apelsinjuice

Till servering

apelsinskivor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Värm till 60 grader

    Sonny

Näringsvärde per portion

Energi468 KJ / 112 kCal
Fett0.1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater13 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

  • Granatäppelglögg
    Betyg 2.5 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppeljuiceglögg med stjärnanis
    Betyg 3.5 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitvinsglögg utan vanligt socker
    Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelglögg med konjak
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glögg
    Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad