Vegolasagne med zucchini och spenat

En vegolasagne med spenat och zucchini och en himmelsk växtbaserad sås smaksatt med lime, dragon och muskot. Vill du ha lasagnen helt vegansk byter du bara ut mozzarellan mot en veganskt ostalternativ.

Ingredienser
4 portioner
1 schalottenlök
1 purjolök (à ca 300 g)
2 vitlöksklyftor
2 zucchinis (à ca 300 g)
ca 1 msk olja
200 g färsk spenat
1 förp sojabaserad grädde (à 250 ml)
1 1/2 dl osötad sojadryck
saften av 1/2 lime
1 tsk torkad dragon
1 krm muskot
havssalt
vitpeppar
16 färska lasagneplattor
1/2 förp riven mozzarella (à 500 g)
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Testade precis det här och här är mina tips: blanda ner lite mjöl i såsen för att göra den tjockare. Om ni är som jag och gillar ost - använd två paket mozzarella eftersom ett paket inte räcker så långt. Salta på zucchinin mellan varje lager eftersom den tenderar att bli vattnig annars. Och snåla inte med kryddningen :)
Matilda
2025-09-01Riktigt god!!
Ingela
2022-10-18Inget vidare smak och zucchinin blir inte mjuk på den tiden i ugnen.
Emma nerea
2022-10-17