Vegetariskt "ostron"

Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vegetariskt "ostron"

Servera ett vegetariskt alternativ till ostron! Denna gröna variant på ostron är en frisk sallad med gurka, selleri och citronjuice som toppas med tångkaviar och slurpas från tomma ostronskal eller serveringsskedar för den rätta ostron-känslan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Vegetariskt "ostron"

Ingredienser

4-6 portioner
1 dl fint tärnad gurka
1 dl fint tärnad stjälkselleri
1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk olivolja
salt
peppar
chiliflakes
1 burk tångcaviar (à 75 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Smakar inte som ostron och påminner inte alls om ostron varken i smak eller konsistens. Kalla det istället selleri- och gurksallad! vilket det ju faktiskt är.

Bo arne

2020-12-27

Testa liknande recept

Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grönsaksdipp
Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sallad med kidneybönor, selleri och fetaost
Betyg 4.3 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Honungsglaserad stjälkselleri
Betyg 4.3 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Sellerisallad med anis
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hyvlat äpple med selleri, chili och lime
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad