Vegetariskt "ostron"

Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vegetariskt "ostron"

Servera ett vegetariskt alternativ till ostron! Denna gröna variant på ostron är en frisk sallad med gurka, selleri och citronjuice som toppas med tångkaviar och slurpas från tomma ostronskal eller serveringsskedar för den rätta ostron-känslan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Vegetariskt "ostron"

Ingredienser

4-6 portioner
1 dl fint tärnad gurka
1 dl fint tärnad stjälkselleri
1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk olivolja
salt
peppar
chiliflakes
1 burk tångcaviar (à 75 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Smakar inte som ostron och påminner inte alls om ostron varken i smak eller konsistens. Kalla det istället selleri- och gurksallad! vilket det ju faktiskt är.

    Bo arne

Testa liknande recept

  • Sellerisallad med gravad äggula
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönsaksdipp
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönsaker med sardelldipp
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Honungsglaserad stjälkselleri
    Betyg 4.3 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad