Vattenmelon med yoghurt och Za´atar

Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Vattenmelon med yoghurt och Za´atar

Saftig vattenmelon, krämig yoghurt och kryddig za’taar – en himmelskt god kombination som passar lika bra till efterrätt som del av en buffé. Eller varför inte som en somrig frukost? Za’taar är en kryddblandning av oregano, timjan, citron och sesamfrön med ursprung i Mellanöstern.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Vattenmelon med yoghurt och Za´atar

Ingredienser

6-8 portioner
1 vattenmelon (à ca 1 kg)
1 dl myntablad
4 dl tjock yoghurt (minst 10%)
1 msk Za´atar (se länk under steg 2, alternativt blanda oregano och rostade sesamfrön med en skvätt citron)
olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port.
Energi572 KJ / 137 kCal
Fett6 g
Salt0.08 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Fryst riven drakfrukt och vattenmelon
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Melonslush med ingefära och lime
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Frozen watermelon
    Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Melondrink
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad