Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vasas skeppsskorpor

Vasas skeppsskorpor är härliga små knapriga skorpor som bland annat innehåller hasselnötter och choklad, vilka ger skorporna en nötig och lyxig smak. Utsökt till fikat!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör och socker vitt. Hacka hasselnötter och blockchoklad och blanda ner i smörsockret tillsammans med sirap, ägg, russin, vetemjöl och bikarbonat.
  3. Rulla till tumtjocklek och lägg rullarna på en plåt. Tryck till med en gaffel. Baka i 10-15 minuter. Låt svalna någon minut, skär i sneda längder.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 300 g smör
  • 5 dl socker
  • 125 g hasselnötter
  • 125 g blockchoklad
  • 2 dl mörk sirap
  • 2 ägg
  • 175 g russin
  • 13 dl vetemjöl
  • 20 g bikarbonat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?