Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Varm gurksallad med mynta

Ett fräscht tacostillbehör som är enkelt att göra och tillför syra i tacon. Salladen görs på gurka som steks, och smaksätts med lime, mynta och salladslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala gurkan och skär i bitar. Stek i oljan på hög värme tills den får fin färg.
  2. Skiva salladslöken tunt. Lägg den stekta gurkan på ett fat och strö över salladslök, mynta och sesamfrön. Ringla över limejuice och strö över salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 1 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 2 salladslökar
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 1 - ca 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 226 kJ / 54 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer