UNDER 30 MIN | Medel

"Limeonad" med mynta

Det här är en riktigt härligt läskande och fräscht syrlig lemonad gjord på just lime! En perfekt inledning till en middagsbjudning, vuxen i smaken men passar även de yngre då ”limeonaden” saknar alkohol.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker och vatten. Koka till en simmig lag ca 5 minuter. Häll den i en bunke och låt svalna ca 20 minuter.
  2. Finhacka myntan, men spara ett par kvistar till garnering. Blanda myntan med lagen. Låt svalna helt.
  3. Pressa juicen ur limefrukterna och blanda med lagen. 
  4. Sila av myntabladen vid servering och späd med kolsyrat vatten till önskad styrka. Garnera med mynta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 3 krukor mynta
  • 3 dl färskpressad limejuice
  • kolsyrat vatten till servering

Näringsvärde
Per portion

Energi 347 kJ / 83 kCal