Ugnsbakade rödbetor med getostcrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsbakade rödbetor med getostcrème

Ett utsökt tillbehör till bland annat kött är ugnsbakade rödbetor med getostcrème. Tillaga rödbetorna i ugn och servera dem på en bädd av spenat tillsammans med en smakrik crème av getost och kvarg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Tvätta och ansa rödbetorna. Ställ dem på saltbädd i en ugnssäker form.
  3. Baka rödbetorna i ugn tills de är mjuka, ca 2 timmar. Känn efter med en provsticka, tiden kan variera efter storleken.
  4. Mixa osten med kvarg till en slät kräm i matberedare eller mixer. Arrangera spenaten i mitten på 2 tallrikar (för 2 port).
  5. Dela rödbetorna och lägg dem på spenaten. Gör ägg av getostcrèmen och lägg på toppen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 5 medelstora rödbetor
  • 1 dl grovt salt
  • 50 g getost
  • 50 g kvarg
  • 30 g färsk spenat
Lägg till i inköpslistan