Ugnsbakade ananasskivor med ingefärssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsbakade ananasskivor med ingefärssås

Ett mumsigt recept på söta, ugnsbakade ananasskivor med ljuvlig ingefärssås. Den gratinerade ananasen får en god smak av kanel och farinsocker före du serverar den tillsammans med en gräddig sås med smak av ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär ananasen i tunna klyftor med skalet kvar eller låt ananasskivorna rinna av. Lägg klyftorna/skivorna på ett ugnssäkert fat.
  2. Smält matfettet och blanda med farin och kanel. Pensla ananasen med smöret. Gratinera i 225°C, 10-15 min.
  3. Sås: Blanda ägg, mjölk, socker och potatismjöl i en kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning. Låt såsen kallna.
  4. Vispa grädden till fast skum. Vänd ner grädden i såsen och smaka av med ingefära. Servera såsen till den varma ananasen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 stor färsk ananas eller ananas på burk (1 stor färsk motsvarar 2 burkar ananas i skivor à 560 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl farin
  • 1 tsk kanel
Sås
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk färskriven ingefära
Lägg till i inköpslistan