Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing

En raffinerat grym tillbehörssallad med plommontomater, gemsallad, mynta och pecorino. Genom att tillaga tomaterna länge i låg temperatur förstärks smaken kraftigt. Ett superknep att ta till i början av odlingssäsongen när de inte smakar så mycket.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing

Ingredienser

4 portioner
8 plommontomater
2 vitlöksklyftor
1/4 kruka timjan
1 msk socker
1/2 dl plockade myntablad
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
125 g salladslök
2 gemsallad (hela huvuden)
50 g pecorinoost
flingsalt

Gör så här

02:00:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1169 KJ / 279 kCal
Fett25 g
Salt2.24 g
Kolhydrater9 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Vattenmelon med yoghurt och Za´atar
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svalkande iste
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kummingurka
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pistage- och myntapesto
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fläderlemonad
    Betyg 3 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad