Ugnsbakad gröt med äpple

Att göra gröt i ugn är ett enkelt knep för att få frukosten att kännas lite härligare! Här smaksätter vi vår ugnsbakade gröt med rivet äpple, vaniljpulver, honung och kanel och toppar med frön. Äppelgröt med en twist helt enkelt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
20 stTycker det var jättegott också! Tog något mindre honung och hackade upp lite torkade aprikoser som låg och drällde i skafferiet. Tyckte det blev ett lyxigt tillskott! Denna rätt kommer bli ett långlivat mellanmål hemma hos oss.
Emelie
Supergott och uppskattat av hela familjen! Tog dock ca 2/3 tsk salt och tyckte ändå det blev för salt, så kommer minska det till nästa gång.
Sanne
Jättegod, hade i lite kardemumma också. Jag skär den som ugnspannkaka (bitar) och fryser. Tar upp kvällen innan och tinar i kylskåp. Äter den som frukost på jobbet tillsammans med keso och frysta tinade bär. Mycket mättande och gott
Therés
Jättegott! Men 6 portioner är det inte, snarare 4 - och då är jag en ganska liten person. Utöver ingredienserna tog jag ca 1 dl (1.5 skopa) vaniljproteinpulver och 0.5 dl chiafrön och hade hemgjort äppelmos i smeten istället för honung. Kommer definitivt laga igen!
Erika
Löjligt god frukost! Tog enbart ca en tesked agavesirap och skippade vaniljpulvret då jag inte hade det hemma. Det blev tillräckligt sött för min del! Bakades i individuella silikonmuffinsformar.
Eva-lotta
En helt fantastisk gröt som hela familjen älskar
Camilla
Går denna att skära i bitar och ha med sig som mellis till skola/jobb eller är den för kladdig?
Anna
Hej Anna! Det går bra att ta från gröten med en sked och lägga över i en matlåda. Konsistensen är ganska fast för att vara gröt. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Flera tycker den är på tok för söt. Ni bör inte ändra i receptet då den i övrigt är uppskattad?
Erika
Fantastiskt gott! Minskade honungen med hälften till andra gången och tar extra med pumpakärnor på toppen istället för honungensom ska ringas på. Blir inte så sött (för annars är det rejält sött) och man får dessutom en god crunch av pumpakärnorna).
Emma
Receptet är på tok för sött! Själva grunden är toppen, men för att få 5 stjärnor så ta bort honungen och använd så lätt havredryck som möjligt, så får du en mer naturlig sötma i denna ugnsgröt. Vi kommer göra den igen, utan honungen och ta hälften havredeyck och hälften vanlig mjölk + liite extra kanel
Erika