Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Tzatsiki

Tzatsiki, denna älskade grekiska sås med gurka, vitlök och citron, som passar både kött och fågel. Basen i tzatsikin är grekisk yoghurt och såsen som du serverar kall kan även finna sin plats som dressing till en sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala gurka. Riv den på den grova sidan av rivjärnet. Strö på salt. Låt stå ca 10 minuter och låt saften rinna av.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftor. Blanda med grekisk yoghurt eller naturell yoghurt (se Tips), citronjuice eller vinäger, olivolja i en skål.
  3. Blanda ner gurkan och smaka av. Ställ såsen kallt till servering. Garnera med svarta oliver och kanske lite finhackad mynta.

Tips

Om du använder naturell yoghurt, ta dubbla mängden och låt den rinna av i ett kaffefilter så blir den lite fastare och påminner mer om den grekiska.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3/4 gurka
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 1/2 dl grekisk yoghurt eller naturell (se Tips)
  • 1 tsk citronjuice eller vinäger
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan