Tzatsiki

Betyg 3.3 av 5.
50 personer har röstat
7
Tzatsiki

Tzatsiki, denna älskade grekiska sås med gurka, vitlök och citron, som passar både kött och fågel. Basen i tzatsikin är grekisk yoghurt och såsen som du serverar kall kan även finna sin plats som dressing till en sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004

Tzatsiki

Ingredienser

8 portioner
1/2 - 3/4   gurka
1 - 1 1/2 tsk  salt
1 - 2   vitlöksklyftor
3 - 3 1/2 dl  grekisk yoghurt eller naturell yoghurt (se Tips)
1 tsk  citronjuice eller vinäger
1 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Om du använder naturell yoghurt, ta dubbla mängden och låt den rinna av i ett kaffefilter så blir den lite fastare och påminner mer om den grekiska.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

Hej Den är jätte bra att använda till mat rätter.

Camilla

2020-08-15

Det här har blivit mitt standardrecept för tsatsiki, som sedan kan varieras efter smak.

Harriet

2006-07-11

Jag använder naturell matlagningsyoghurt och låter vasslen rinna av genom handduk i ett durkslag. Sedan blandar jag i socker och svartpeppar oxå. För lite extra piff kan man lägga i lite oregano.

Linda

2006-05-04

Testa liknande recept

Tzatziki
Betyg 4.1 av 5.
293 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gurkröra
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lammspett med örtsmör och äppeltsatsiki
Betyg 3.2 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mynta- och tzatsikisås
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Olivtzatziki
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre-tzatziki
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga