Tuttul med laxmousse | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tuttul med laxmousse

Härligt recept på lyxiga tunnbrödsrullar med laxmousse. Du gör dem av tunnbröd, lax, grädde, dill, salladsblad och citron. Perfekt att äta med händerna - varför inte till fredagsmyset eller framför TV:n!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa laxen från skinn och ev ben. Mixa lax och 1 msk smör i matberedare eller med stavmixer. Tillsätt grädden under mixning. Blanda i dillen och smaka av med peppar.
  2. Fördela moussen på tunnbröden. Rulla ihop från långsidan och lägg med skarven ner. Rulla in i plastfolie och ställ i kylen ca 1 timme.
  3. Ta bort folien och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg upp på tallrikar med sallad och garnera med citronklyftor. Ringla över lite kallpressad rapsolja.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet. Använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet. Byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 mjuka tunnbröd (rektangulära)
  • 150 g varmrökt lax
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk finskuren dill
  • 1/2 påse späda salladsblad (à 35 g)
  • 4 citronklyftor
  • smör (rumsvarmt)
  • kallpressad rapsolja
  • 1 krm nymalen peppar
Lägg till i inköpslistan