Tuttul med laxmousse

Härligt recept på lyxiga tunnbrödsrullar med laxmousse. Du gör dem av tunnbröd, lax, grädde, dill, salladsblad och citron. Perfekt att äta med händerna - varför inte till fredagsmyset eller framför TV:n!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Ingredienser
4 portioner
2 mjuka tunnbröd (rektangulära)
150 g varmrökt lax
1/2 dl vispgrädde
1 msk finskuren dill
1/2 påse späda salladsblad (à 35 g)
4 citronklyftor
smör (rumsvarmt)
kallpressad rapsolja
1 krm nymalen peppar
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet. Använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet. Byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer