Tunnbrödsrullar med lax och wasabi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Tunnbrödsrullar med lax och wasabi

Dessa underbara tunnbrödsrullar med lax och wasabi passar utmärkt som plockmat. Fyll rullarna med len wasabifärskost, god kallrökt lax och gräslök och lägg dem i kylen några timmar. Skär upp i munsbitar just före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör samman färskosten och wasabipastan/pepparroten. Bre ett tjockt lager färskost på tunnbrödet och fördela laxskivorna ovanpå. Finhacka gräslöken och strö över.
  2. Rulla ihop från långsidan och slå in i tättslutande plastfolie. Låt den ligga i kylen ett par timmar (gärna över natten).
  3. Skär den i ca 2 cm tjocka skivor strax före servering.

För alla

Rullarna innehåller mjölk, gluten och ev även ägg. Läs noga ingredienserna på de färdiga produkterna som bröd och wasabi.
Gör mjölkfri: genom att utesluta färskosten och i stället använda mjölkfritt margarin. Kontrollera att brödet är mjölkfritt.
Gör glutenfri: Använd gluten fritt bröd vid celiaki.
Gör äggfri: Kontrollera att brödet inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 200 g färskost
  • 2 tsk wasabipasta eller riven pepparrot
  • 2 skivor tunnbröd
  • 250 g tunt skivad kallrökt lax
  • 1 knippe gräslök
Lägg till i inköpslistan