Tub food | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tub food

En god kötträtt. Stek köttbitar av kyckling eller fläsk, gör en god sallad som du lägger upp i tacoskal och placera sedan de stekta köttbitarna ovanpå salladen. Ringla över en god chutney och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Skala och finhacka vitlöken. Finhacka gräslöken. Blanda detta med yoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sallad: Skölj och grovriv salladen. Vänd ner den i dressingen. Blanda väl.
  3. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Krydda väl med salt och peppar. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Skala, dela och finstrimla löken.
  4. Stek köttbitarna tills de fått fin färg. Lägg i paprika och rödlök att steka med någon minut på slutet.
  5. Lägg upp taco tubs på fat och fördela salladen snyggt och luftigt. Toppa med köttbitar och grönsaker. Avsluta med att skeda över chutney. Ät genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläsk- eller kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • matfett att steka i
  • 1 dl chutney eller örtfärstärkt chutney
  • 1 pkt taco tubs (à ca 145 g)
Sallad och dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka gräslök (1 kruka motsvarar ca 1 dl)
  • 1 tsk citronjuice (färskpressad eller från flaska)
  • 2 dl yoghurt
  • salt och peppar
  • 150 g lollo rossosallad eller annan smakrik sallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info