UNDER 45 MIN | Enkel

Trifle på vit chokladmousse och jordgubbar

En läcker trifle för alla som älskar choklad och jordgubbar. Den krämiga moussen gifter sig väl med de söta jordgubbarna och desserten får ett trevligt tuggmotstånd av dina favoritkakor. Fantastiskt enkelt och supersmarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mousse: Vispa grädden mjuk och tillsätt sockret. Vispa färskost mjuk i en annan bunke, tillsätt den smälta chokladen och vispa tills det är en jämn smet. Vänd sedan i grädden och ställ kallt.
  2. Fylning: Kvarta jordgubbarna och blanda dem med socker och citronskal. Bryt kakorna i stora bitar.
  3. Ta fram 10 glas (för 10 port), alternativt en stor serveringsskål. Varva jordgubbar med mousse och kakor, avsluta med ett lager mousse och toppa med riven choklad.
  4. Ställ kallt tills det är dags att servera.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria kakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, laktosfri färskost, laktosfri vit choklad och laktosfria kakor.
Gör äggfri: välj äggfria kakor.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia och Marabou.

Ingredienser

Portioner: 10
Vit chokladmousse
  • 5 dl grädde
  • 4 msk socker
  • 2 1/2 dl naturell färskost
  • 175 g vit choklad (smält)
Fyllning
  • 1 l jordgubbar
  • 1 - 2 msk socker
  • rivet skal från 1 citron
  • 20 kakor (valfria)
  • 1 - 2 msk riven choklad (gärna blandat vit och mörk)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2167 kJ / 518 kCal