Tortillasnibbar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tortillasnibbar

Tortillasnibbar är ett utsökt vegetariskt tilltugg. Du gör dem lätt genom att fylla vetetortillas med tunnskuren tomat, finhackad rödlök och salvia. Bryn på med riven lagrad ost i stekpannan och skär till snitsiga snibbar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva tomaterna tunt. Skala och finhacka löken. Fördela på hälften av bröden.
  2. Krydda med salvia och toppa med riven ost, lämna ca 1 cm runt om bröden eftersom osten flyter ut.
  3. Lägg över resten av tortillabröden och tryck till med handen.
  4. Stek i torr stekpanna i ca 4 minuter på varje sida. Vänd försiktigt med hjälp av 2 stekspadar.
  5. Skär varje bröd i 6 snibbar.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 8 vetetortillas (8 st motsvarar ca 350 g)
  • 1 msk finhackad salvia (kan uteslutas)
  • 200 g riven lagrad ost (200 g motsvarar ca 6 dl)
Lägg till i inköpslistan