Tomatsoppa med fetatopping
Krämig tomatsoppa med salt fetatopping. Stekt lök, paprika och basilika ger soppan utsökta smaker. Servera tomatsoppan med ett rykande färskt bröd, redo att doppas.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
olja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk tomatpuré
1 l grönsaksbuljong (tärning och vatten)
1 krm paprikapulver
1 msk hackad färsk basilika (1 msk hackad färsk motsvarar 1 tsk torkad)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl matlagningsyoghurt
50 g fetaost
1/2 tsk honung
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med om att soppan behöver mixas. Fetaostkrämen fungerar bra
Helen
2022-09-12Helt ok. Men för att få mer smak så hade i hela tomater på burk istället för krossade samt ett par färska. Hade även i en burk lätt cremefraiche för krämigare konsistens. Slängde även i mer färsk basilika än recpetet för att få mer smak, kändes annars lite lamt....Jag mixade allt med stavmixen för att få den slät. Fetatoppingen var jättegod till även om honungen var slut hemma.
Annica
2008-11-21Jag gjorde soppan med krossadetomater med chili. Blev ANSKA starkt men god
Camilla
2008-10-24