Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatsoppa med fetatopping

Krämig tomatsoppa med salt fetatopping. Stekt lök, paprika och basilika ger soppan utsökta smaker. Servera tomatsoppan med ett rykande färskt bröd, redo att doppas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lökarna. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och paprikapulver.
  2. Låt koka ca 10 min. Smaksätt med basilika, salt och svartpeppar.
  3. Blanda matlagningsyoghurt med mosad fetaost och honung. Smaksätt med salt och svartpeppar. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • olja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning och vatten)
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 msk hackad färsk basilika (1 msk hackad färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 50 g fetaost
  • 1/2 tsk honung
  • bröd
Lägg till i inköpslistan