Tomatsås med äpple och lök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tomatsås med äpple och lök

Om du har tid och vill imponera på dina gäster kan du göra denna tomatsås med äpple och lök, exempelvis till middagen med grillat. Tomatsåsen görs på färska tomater, lök och äpplen och får ett extra sting av chilipulver.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort stjälkfästet på tomaterna. Skär ett kryss på motsatta sidan. Skålla tomaterna genom att doppa dem någon minut i kokande vatten. Kyl i kallt vatten. Dra av skalet. Skär i klyftor.
  2. Koka upp tomaterna med gula skalade och hackade lökar, grovrivna syrliga äpplen, vitvinsvinäger, muscovadosocker, salt, paprikapulver, chilipulver och malen kryddpeppar i en kastrull. Låt koka under lock 45–60 minuter. Rör om då och då.
  3. Mixa slätt i matberedare eller med stavmixer. Fyll upp i varma, väl rengjorda glasflaskor. Förslut och förvara i kylen.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 l
  • 1 kg tomater
  • 2 gula skalade och hackade lökar
  • 3 grovrivna syrliga äpplen
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl muscovadoråsocker
  • 1 msk salt
  • 2 msk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 krm malen kryddpeppar
Lägg till i inköpslistan