Tomatsås med äpple och lök
Om du har tid och vill imponera på dina gäster kan du göra denna tomatsås med äpple och lök, exempelvis till middagen med grillat. Tomatsåsen görs på färska tomater, lök och äpplen och får ett extra sting av chilipulver.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
1,5 liter
1 kg tomater
2 gula skalade och hackade lökar
3 grovrivna syrliga äpplen
3 dl vitvinsvinäger
3 dl muscovadoråsocker
1 msk salt
2 msk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1 krm malen kryddpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur lång hållbarhet har såsen.
Marie
2024-09-30Hej Marie! Den frågan är nästan omöjlig att svara på. Jag skulle spontant säga någar veckor men allt beror på hygien och rengöring. Men om du vill spara länge och vara på den säkra sidan så frys! det går finfint! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-01Sommaren som gick hade vi en massa tomater i växthuset. Blev glad över att hitta ett bra recept på hemlagad catsup . Jag tog i lite extra chili för det passade vår smak bättre. Har rekommenderat flera att göra den goda såsen.
Ulla
2011-01-02Hej! Har för första gången i mitt liv gjort egen tomatsås, men det ska jag säga, det blir inte den sista! Såååå god! Lätt recept och supergod! Mona A
Mona
2010-08-23