Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Toast Skagen

Gör en klassisk, förstklassig toast Skagen från grunden. Blanda äggula, senap, vinäger och olja för att få en tjock och fluffig majonnäs där du sedan tillsätter frisk dill, kalla räkor och citron. Fördela på gyllenbruna brödskivor som stekts i smör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka räkorna grovt. Ställ dem kallt så länge.
  2. Blanda samman äggula, senap, vinäger och salt i en skål. Tillsätt oljan - först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig omrörning (använd gärna mixerstav eller elvisp). Vispa till en tjock majonnäs. Späd med lite vatten till fluffig konsistens.
  3. Hacka ca hälften av dillen. Vänd ner räkor och dill i majonnäsen och smaka av med citronsaft, ev. salt och peppar.
  4. Ta ut rundlar ur brödskivorna och stek dem gyllenbruna i matfettet i en stekpanna.
  5. Lägg bröden på tallrikar och fördela räkröran ovanpå. Garnera med dillkvistar, citronklyftor och en rejäl klick löjrom.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt matfett.

Tips

Vid tidsbrist:
Lägg färdigköpt skagenröra på rostat bröd och garnera med en klick rom.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 äggula
  • 1 msk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl olja
  • 2 msk vatten
  • 1 knippa dill
  • 1 msk pressad saft av citron
  • salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 8 skivor skivad formfranska
  • 2 msk smör eller margarin
Garnering
  • dillkvistar
  • 1 citron
  • 200 g löjrom
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1459 kJ / 349 kCal