Toast med fikon, ricotta och pinjenötter

Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Toast med fikon, ricotta och pinjenötter

Festliga snittar! Rostad surdegsbaguette med krämig ricottaost toppas med klyftor av fikon och pinjenötter. Ringla över honung innan servering och bjudningen kan börja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Toast med fikon, ricotta och pinjenötter

Ingredienser

6-8 portioner
1/2 surdegsbaguette (à ca 250 g)
4 fikon
1 förp ricottaost (à 250 g)
1/2 dl rostade pinjenötter
flytande honung
flingsalt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • En besvikelse. Ricotta smakar ju verkligen ingenting, och hade i apelsinskal som det fanns tips om på tråden. Trodde fikon var sött och skulle piffa upp smaken men nej.

    Maria

  • Väldigt gott & nästa gång kommer jag att riva ner lite apelsinskal i ricottan så det blir lite mer sting!

    Cecilia

  • Mycket gott och enkelt!

    Christina

Testa liknande recept

  • Grillad paprika med ricottaost
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Couscoussallad med frukt och nötter
    Betyg 3.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad