Timjanbakad karré med Café de Paris-sås, friterad lök och potatispuré

Timjanbakad karré är ett långkok som tillagas i ugnen, tills köttet är mört och saftigt. Servera med en smakrik Café de Paris-sås, krispig friterad lök och len potatispuré för en elegant varmrätt – perfekt till nyår eller helgens middag! Se Tips hur du kan förbereda rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Ingredienser
4 portioner
Bakad karré
ca 800 g fläskkarré
4 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
1/2 kruka timjan
2 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 msk smör (till stekning)
Friterad lök
3 gula lökar
4 dl neutral rapsolja
Potatispuré
700 g fast potatis
2 dl mjölk
100 g smör
Café de Paris-sås
1 bananschalottenlök
1 msk smör
1 msk tomatpuré
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 dl sky (från karrén ovan)
1 tsk torkad timjan
2 tsk torkad dragon
3 dl vispgrädde
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
1 msk worcestershiresås
1/2 tsk svartpeppar
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer