Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Thailändsk sauté och pasta

Denna thailändska sauté är en smakrik och kryddig rätt med wokade grönsaker till pasta. Det är såsen och kryddorna som gör det! Med curry, jordnötssmör, hönsbuljong, chilisås och hackade jordnötter har du nästintill Thailand hemma i köket.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs grönsakerna tillsammans med curryn i ett par minuter.
  3. Vispa samman jordnötssmör, buljong och chilisås. Häll blandningen över grönsakerna och låt sjuda någon minut. Smaka av med salt och ev mer chilisås/tomatsås.
  4. Strö rostad lök och jordnötter över spagettin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g spaghetti
  • 1 msk olja
  • 350 g djupfrysta wokgrönsaker
  • 1 tsk curry (helst röd)
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 1/2 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong för vegetariskt (tärning + vatten)
  • 3 msk asiatisk chilisås eller stark tomatsås
  • salt
  • 1 msk rostad lök
  • 2 msk grovhackade jordnötter
Lägg till i inköpslistan