Texmex-gratäng med tacotäcke

Ett snabblagat recept med mumsig smak av taco. Texmex-gratäng med tacotäcke gör du av bland annat nötfärs, lök, tacokrydda, bönor, riven ost, tacochips och gräddfil. Servera den härliga gratängen med en frisk grönsallad!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
2 msk olivolja
1 påse taco kryddmix (à 28 g)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
1 påse riven tacoost (à 150 g)
1/2 påse tacochips (à ca 100 g)
2 dl gräddfil
grönsallad till servering
Gör så här
00:03:00
00:05:00
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
25 stMycket gott! En ny favorit!!
Anders
Mmm, vilken god gratäng. Men vi hade inte så mycket tacochips. Så vi fick använda vanliga chips. Det här måste vi göra igen. Det här är nästan lika gott som pizza, fast nä. Det är det inte. Emil 9 år :)
Linda
Väldigt lättlagat och gott. Bra med ingredienser som man ofta har hemma. Tog bara en burk bönor då det lätta kan bli för mycket. Kommer garanterat att laga detta igen men kommer då inte ha chipsen ovanpå då de blev mjuka i matlåda, kommer däremot att ha de som tillbehör på sidan.
Caroline
Lätt och enkel rätt att tillaga, passar oss utmärkt med en ny variant på Tacos. Tex mex gratängen var väldigt uppskattad av familjen även med bönorna i. Familjen ger rätten tummen upp. Det innebär att vi kommer att laga den igen
Cecilia
En lätt- och snabblagad och god rätt med vanliga ingredienser som man ofta har hemma. Jag blandade i lite sambal oelek, cayennepeppar och chilipeppar i köttfärsröran för att göra den lite starkare vilket passade blev gott. Till gratängen åt vi creme fraiche, tacosås och en blandad sallad. Det som blev över av köttfärsröran frös vi in och åt senare som en matlåda tillsammans med ris vilket också passade bra! Det här kommer vi att laga igen!
Evelina
Mycket enkelt att och en rätt som gick snabbt att laga. Det gillas hos oss. Smidigt när allt är i ett. Det var också väldigt lätt att hitta ingredienser men vi hoppade över bönorna.Vi bytte ut dem mot majs istället så blev det mer som en tacorätt. Bönor är ingen favorit hos oss men det blev ändå annorlunda än att bara äta tacos. Bra variation. Det blev som en enkel variant av tacopaj och den går säkert att utveckla och variera på många sätt. Så detta kommer säkert lagas igen.
Anne
Väldigt, väldigt lättlagat. Det kändes lite mer som chili con carne än tacos, men det var gott ändå. Det blev en bra blandning med en geggig gratäng och krispiga chips ovanpå. Det här är ju också en rätt som går alldeles utmärkt att förbereda några timmar innan man ska laga den (om man låter bli att lägga på chipsen, eftersom de mjuknar annars), och det är bra. Receptet var kanske inte så originellt, men det var gott.
Linn
Lättlagat och enkelt att hitta råvarorna i butiken. Tyckte inte det var så mycket tacosmak mer som chili con carne. Gräddfilen glömde vi tyvärr bort. Vi kommer laga receptet igen men då minska och ta en burk bönor. Detta blev favoriten bland de testlagade recepten.
Maria
En god,enkel och lättlagad maträtt. Vi tyckte alla om förutom sonen som plockade bort bönorna. Påminde om chili con carne i smaken trots tacokryddan. Kommer att tillaga flera gånger,med fler tillbehör som t.ex. hackad lök, majs, riven ost och småplock som vi brukar ha till tacos.
Katarina
Detta gillades av alla i vår familj. Enkel och snabb tillagning. Det vi gjorde annorlunda mot grundreceptet var att vi använde 2 förpackningar ICA-bönmix istället för de vita bönorna och gräddfilen ersattes av turkisk yoghurt. Vi kommer att laga detta igen.
Anna-karin