Tårtfyllning med lime och vit choklad

Den här tårtfyllningen är en riktig smak- och lyxhöjare. Allt du behöver är vit choklad, grädde och lime. Var noga med att värma hälften av grädden och röra i andra hälften av grädden kall. Du blir färdig på mindre än 15 minuter och sen står blandningen i kylskåpet i två timmar.

Gör så här
Crèmen räcker till 2 bottnar för en tårta på ca 24 cm i diameter.
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi9595 KJ / 2292 kCal
Fett199 g
Salt0.57 g
Kolhydrater114 g
Protein18 g
Kommentarer
10 stGrädden skall INTE kokas! Detta är viktigt! Förstår inte varför det står i receptet att den ska koka upp. Nej nej nej, säger jag i all välmening. Grädden skall endast värmas så pass att chokladen kan smälta. Låt sedan stå i kylskåp över natten och vispa upp dagen efter. Då blir det perfekt. 👌
Jennifer
Hej Jennifer! Det är bara hälften av grädden som kokas upp. Resten av grädden blandas i efter att chokladen rörts i, så det funkar utmärkt att vispa den sen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Den skar sig och blev en gryning massa får se hur den smakar imorgon när den har gottat ner sig i tårbotten
Jenny
Det står "Rör slätt med resten av grädden" 😊
Madeléine
Vad gör man med resten av grädden? Där står att man ska koka upp 1/2 av grädden o smälta i chokladen, in i kylen och sen vispa den. Då återstår 50% av grädden. Lite otydligt recept men gisar att den ska vispad separat och blandas ner i den uppvispade chokladgrädde . Rätt eller fel?
Madeleine
Hej ! Jag undrar om denna tårtfyllning är avsett för marängbotten ?
Anna maria
Gick hur bra som helst. Gjorde som det stod i kommentaren - den fick stå över natten, och då vispades den ihop på 30 sekunder. Tycker inte limesmaken kom riktigt fram med så lite skal och jag rörde därför även saften i. Även på andradagen var det lika krämigt och gott (=blev alltså inte sämre konsistens av att ha i limesaft). Kokade inte upp grädden utan gjorde grädden tillräckligt varm för att chokladen kunde smälta.
Anja
Grädde som ska vispas upp får absolut inte kokas och blandningen ska stå i kylen över natten för att kunna vispas upp.
Petronella
Det går inte att vispa upp grädde som har blandats med smält choklad. Blev en blöt grynig pöl.
Emilie
Hej Emelie! Tråkigt att det inte blev bra. Det är viktigt att gräddblandningen kyls ner ordentligt, den måste vara iskall innan den vispas. Vi har nu förtydligat i receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Skar sig och lite fyllning
Lisette
Ska testa idag
Lucine