Mörk chokladbrownie med rom, mynta och matchachokladbark

6
0
Mörk chokladbrownie med rom, mynta och matchachokladbark

En chokladbrownie eller en upplevelse som involverar fler sinnen än smak? Lägg dina förväntningar på hur en brownie ska smaka åt sidan, och öppna upp för nya upplevelser.

Skriv ut
Mörk chokladbrownie med rom, mynta och matchachokladbark

Ingredienser

24 bitar

Chokladbark

150 g
mörk choklad
70 g
vit choklad
1 tsk
matchapulver
0.5 tsk
flingsalt

Brownie

225 g
smör
140 g
mörk choklad (70%)
5
ägg
4 dl
strösocker (4 dl motsvarar ca 360 g)
1 msk
rom eller romarom
2 dl
vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
1.5 dl
kakao (1 1/2 dl motsvarar ca 60 g)
1 tsk
flingsalt

Grädde

3 dl
vispgrädde
1
kruka mynta

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk och vit choklad. Välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör glutenfritt: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1291 KJ / 308 kCal
Fett 20 g
Salt 0.61 g
Kolhydrater 27 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept