Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tandoorimarinerad halloumi med paprika

Sätt indisk touch på mångas favoritost på grillen – seg, salt och gnisslig halloumi. Lägg i en smakrik tandoorimarinad ihop med rödlök och komplettera med syrlig citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär halloumi och citron i ca 3 x 3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i lika stora bitar.
  2. Rör ihop matyoghurt med spiskummin, chilipulver, kanel, pressad vitlöksklyfta, riven färsk ingefära, tomatpuré och vetemjöl. Lägg ner halloumin. Låt marinera minst 30 min uter i kylen.
  3. Varva halloumi-, paprika och citronbitar på blötlagda träspett. Grilla runt om tills spetten fått fin färg. Servera gärna på salladsbädd.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri medelhavsyoghurt, ersätt halloumi med t ex tofu.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket halloumiost (à 200 g)
  • 1 citron
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 krm kanel
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
Lägg till i inköpslistan