Tacopizza med gräddfil och nachos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacopizza med gräddfil och nachos

Här slår vi ihop två av våra allra största familjefavoriter och får det bästa av två världar: tacopizza! Med en smakkombination av mumsig tacoköttfärs, krispig pizzabotten, svalkande gräddfil och knapriga nachos är det här en garanterad hit för hela familjen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Skala, skiva eller hacka löken. Låt majsen rinna av.
  3. Stek färsen i oljan i en stekpanna tills den får färg. Rör i tacokryddan.
  4. Rulla ut pizzadegarna på bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen. Fördela ut köttfärsen och toppa med lök, majs och ost. Ta ut den varma plåten och dra över det ena bakplåtspappret med pizzan över på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Grädda sen den andra pizzan.
  5. Klyfta tomaterna eller se tips nedan.
  6. Ta ut pizzan och krossa lite nachos och strö över. Servera med tomaterna och gräddfilen.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Skiva tomaterna och lägg på pizzan innan den gräddas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 familjepizzakit (med tomatsås, à 1100 g)
  • bakplåtspapper
  • 150 g riven ost
  • 2 tomater
  • 100 g nachochips
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 5106 kJ / 1210 kCal