Tacopaj med mjölkproteingryn | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacopaj med mjölkproteingryn

En gammal favorit i ny skepnad! Vi pratar såklart om Tacopaj 2.0 med mjölkproteingryn istället för köttfärs. Toppa med jalapeños, körsbärstomater och en klick gräddfil. Förvinnande gott! Prova så kommer ni förstå.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg degen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port).
  3. Bryn grynen i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Koka ihop och häll i pajformen.
  4. Bred på crème fraiche. Toppa med jalapeño, halverade tomater och ost. 
  5. Grädda i 20–25 minuter. 
  6. Till servering: Servera med gräddfil och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i MiFú proteinet, pajdegen och kryddmixen.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: gör glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: väl laktosfri crème fraiche och gräddfil.

Recept och bild i samarbete med Valio MiFú.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk pajdeg
  • 2 paket, gryn av mjölkprotein à 330 g (t ex MiFú naturell)
  • 1 påse taco kryddmix
  • en skvätt vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl jalapeño
  • 100 g körsbärstomater
  • ca 2 dl riven ost
Till servering
  • 2 dl gräddfil
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3360 kJ / 803 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept