Sweet chili-kryddade kycklingklämmor

Bjud på supergoda sweet chili-kryddade kycklingklämmor på picknicken. Den krämiga kycklingröran rullar du in i tunnbröd med krispig sallad och vips har du en utmärkt måltid att bjuda på!

Ingredienser
8 portioner
4 kycklingfiléer
2 msk olja
2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
2 röda paprikor
1 liten purjolök
4 dl matlagningsyoghurt
3 - 3 1/2 msk sweet chilisås
2 msk tomatpuré
1 ask blandad sallad t ex rosé-, mache- och rucolasallat (à 150 g)
8 små tunnbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
20 stSmarrigt
Oscar
Väldigt gott, med vitlöksstekta champinjoner i blev det ännu godare, perfekt nu i fotbollstider framför tv sporten
Eva
Kycklingen kan med fördel göras med mer sweet-chili sås. Himla smidigt och gott!
Karin
Super! Sol, molnfri himmel o Bryan Adams på Sofiero, perfekt att göra till picknick, lätt att äta! Använde dock stekt purjolök istället, o i stället för paprikan, rödlök på salladen!
Sarah
Tycker att detta var jättegott! Vi skippade salladsbladen och gjorde en liten avocado- och tomatsallad till istället, det var kanon! (Avocado, tomat, salt, peppar och lite olivolja).
Pernilla
Snabbt och enkelt och gott. Jag körde med quorn istället fungerade lika bra. Blir det över kan man ställa in allt i kylen och det är lika gott dagen därpå. Obs, jag fick känslan av att det skulle bli "lyxigare" än det blev. Ingenting för helgen alltså.
Karin
Jag använde Tortillas bröd Det var Jätte Gott!
Helene
Jättegott! Rekommenderas verkligen...
Magdalena
Otroligt gott! Passar även i hösttider.
Per
Syrling Kronfågelkyckling.
Åsa