Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekta kycklingklubbor med vinbärssås

Stekta kycklingklubbor med vinbärssås är en smakupplevelse utöver det vanliga. Goda kycklingklubbor steks och täcks sedan med en gräddsås av soja, vinbär och grädde. Kycklingen serveras med den goda vinbärssåsen och ris eller pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs kycklingklubborna i och får steka ca 3 min/sida. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll över buljong och grädde och strössla över vinbären. Tillsätt soja och låt puttra ca 15 min under lock.
  3. Kontrollera att kycklingklubborna är genomstekta, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Rör i maizenaredningen och låt koka ca 1 min.
  4. Servera kycklingklubborna med sås, pasta eller ris och sockerärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl grädde
  • 1 dl röda vinbär
  • 1/2 msk soja
  • 2 msk maizenaredning (för mörka såser)
Lägg till i inköpslistan