Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm
Bellaverde eller sparrisbroccoli är en späd broccoli med krispig och smakrik stam. I det här vegetariska receptet så rostas bellaverden i ugnen och får smak av en matchande dressing med apelsin och rosmarin. Tillsammans med matvete och en krämig fetaoströra blir det en färgrik, skön grön middagsrätt.
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete
400 g bellaverde eller delade broccolibuketter
4 morötter
2 msk färsk rosmarin
1 apelsin
3 msk olivolja
salt
peppar
1 dl solrosfrön
65 g babyspenat
Fetaostkräm
150 g fetaost
1 dl crème fraiche
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2535 KJ / 606 kCal
Fett36 g
Salt1.1 g
Kolhydrater42.6 g
Protein23.7 g
Kommentar
Mycket gott. Snåla inte på vinägretten. Ta gärna lite extra, snarare.
Peter
2021-06-15