Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Spenat- och apelsinsallad

Fräsch och enkel sallad fylld med nyttiga ingredienser som spenat, apelsin, papaya och aprikoser. Perfekt alternativ för dig som vill ha en lite enklare lunch. Servera med en syrlig och frisk fläderdressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och riv ev spenaten i mindre bitar. Lägg upp på ett stort fat.
  2. Skala apelsinen och skär i mindre bitar, gärna hinnfria. Skala papayan, kärna ur och skär i mindre bitar. Fördela apelsin- och papayabitar över spenaten tillsammans med aprikoserna.
  3. Skölj och ansa rädisorna. Garnera med dem.
  4. Dressing: Skaka ihop dressingen och smaka av med salt och peppar. Häll över lite dressing och servera mer vid sidan.

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 250 g färsk spenat
  • 1 apelsin
  • 1 papaya
  • 1 dl aprikoser (blötlagda i ca 1 timme)
  • 1 knippe rädisor
Fläderdressing
  • 2 msk konc flädersaft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1 1/2 msk vatten
  • salt
  • svart- eller vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer