Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
1
Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm

Bellaverde eller sparrisbroccoli är en späd broccoli med krispig och smakrik stam. I det här vegetariska receptet så rostas bellaverden i ugnen och får smak av en matchande dressing med apelsin och rosmarin. Tillsammans med matvete och en krämig fetaoströra blir det en färgrik, skön grön middagsrätt.

Rostad bellaverde med apelsinvinägrett och fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner
4 port matvete
400 g bellaverde eller delade broccolibuketter
4 morötter
2 msk färsk rosmarin
1 apelsin
3 msk olivolja
salt
peppar
1 dl solrosfrön
65 g babyspenat

Fetaostkräm

150 g fetaost
1 dl crème fraiche
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott. Snåla inte på vinägretten. Ta gärna lite extra, snarare.

Peter

2021-06-15

Näringsvärde per portion

Energi2535 KJ / 606 kCal
Fett36 g
Salt1.1 g
Kolhydrater42.6 g
Protein23.7 g

Testa liknande recept

Högrevskärna med matvetesallad och ajvar
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad fänkål med grynsallad
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta arrabbiata med bellaverde
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchinisallad med mozzarella och mynta
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber- och honungsvinägrett
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med senapsvinägrett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga