Souvas med pepparrotscheesecake

49
2
Souvas med pepparrotscheesecake

Souvas serveras på kalla soliga vinterdagar, helst med en kall öl i handen! Med en pepparotscheescake och senapsdressing har du ett nytt och mumsigt sätt att avsmaka rätten på.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Souvas med pepparrotscheesecake

Ingredienser

8 portioner
400 - 450 g souvas (lättrökt renkött eller annat rökt kött)
blandad sallad av t ex rucola, lollo rosso och frisésallad
nymalen svartpeppar

Cheesecake-botten

1/2 dl krossat knäckebröd (1/2 dl krossat bröd motsvarar ca 30 g)
1/2 dl smulat vitt mjukt bröd (1/2 dl smulat vitt bröd motsvarar ca 15 g)
2 msk smält smör

Fyllning

1 dl grädde
2 dl riven pepparrot
250 g färskost
1/2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1/2 msk honung
2 ägg
1/2 msk citronjuice
1 msk vetemjöl

Glasyr

1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche

Senapsdressing

2 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
1/2 msk flytande honung
1 msk grovkornig senap

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Johanna

2008-01-05

En fantastiskt god förrätt ! Dock undrade jag lite över mängden pepparrot, 2 dl..??!! Jag tog ca 2 rejäla msk finriven och det blev perfekt. Jag tog lika mycket bröd som anges i receptet.

Margareta

2007-04-18

Fantastiskt gott och det går att förbereda, men jag dubblerade mängden bröd till botten!!! Verkar lite snålt tilltaget. Om man inte vill servera rökt kött fungerar även ugnsbakad lax, men souvas är ändå strået vassare!!