Souvas med pepparrotscheesecake
Souvas serveras på kalla soliga vinterdagar, helst med en kall öl i handen! Med en pepparotscheescake och senapsdressing har du ett nytt och mumsigt sätt att avsmaka rätten på.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
8 portioner
400 - 450 g souvas (lättrökt renkött eller annat rökt kött)
blandad sallad av t ex rucola, lollo rosso och frisésallad
nymalen svartpeppar
Cheesecake-botten
1/2 dl krossat knäckebröd (1/2 dl krossat bröd motsvarar ca 30 g)
1/2 dl smulat vitt mjukt bröd (1/2 dl smulat vitt bröd motsvarar ca 15 g)
2 msk smält smör
Fyllning
1 dl grädde
2 dl riven pepparrot
250 g färskost
1/2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1/2 msk honung
2 ägg
1/2 msk citronjuice
1 msk vetemjöl
Glasyr
1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
Senapsdressing
2 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
1/2 msk flytande honung
1 msk grovkornig senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En fantastiskt god förrätt ! Dock undrade jag lite över mängden pepparrot, 2 dl..??!! Jag tog ca 2 rejäla msk finriven och det blev perfekt. Jag tog lika mycket bröd som anges i receptet.
Johanna
2008-01-05Fantastiskt gott och det går att förbereda, men jag dubblerade mängden bröd till botten!!! Verkar lite snålt tilltaget. Om man inte vill servera rökt kött fungerar även ugnsbakad lax, men souvas är ändå strået vassare!!
Margareta
2007-04-18