Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Somrig sallad

Strålande somrig sallad med färsk gurka, solmogna tomater, knipplökar och vackra kronärtskockor. Fantastisk att servera på grillfesten eller ta med sig på picknicken.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela gurkan på längden. Skrapa ur kärnorna, skär gurkan i små tärningar. Salta rejält på gurkan och låt den stå och vattna ur i 20 minuter.
  2. Kärna ur tomaterna och skär köttet i små tärningar. Skär löken i tunna ringar. Finhacka det kryddgröna och blanda med vinäger och olivolja.
  3. Blanda samman sallad och dressing och krydda med peppar och eventuellt mer salt om det behövs.
  4. Lossa skockabladen och lägg upp på fat eller tallrik. Skär skockabottnen i tunna skivor. Fördela salladen på tallriken och lägg skockaskivor ovanpå. Garnera med timjankvist.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk gurka
  • salt
  • 4 tomater
  • 3 knipplökar eller späda rödlökar
  • färska timjankvistar eller annat kryddgrönt
  • 3 msk vinäger eller citronsaft
  • 6 msk olivolja
  • nymald svartpeppar
  • 4 kronärtskockor
Lägg till i inköpslistan