Sommarsill under medelhavstäcke
Vad passar bättre varma dagar än mumsig sommarsill under ett smarrigt medelhavstäcke? Din krämiga röra har en härligt syrlig ton som känns fräsch och passar utmärkt med den peppriga sillen. Servera ihop med varm färskpotatis och bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
4 portioner
2 burkar matjessill i bit (à 200 g)
1 rödlök
4 soltorkade tomater i olja (avrunna)
1/2 kruka färsk basilika
2 dl matyoghurt (10%)
1 - 1 1/2 krm citronpeppar
rivet skal av 1/2 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Manne Didehvar: Ett hallelujamoment! Som född och uppvuxen i Persien är sill vanligtvis ingen favorit. Den här rätten överraskade mig och jag kommer att äta den ofta i sommar. Sillens kryddiga smak passar perfekt med det syrliga limeskalet, friskt och fräscht. Jag tycker inte att man ska ändra på ett vinnande koncept, men andra gången åt vi sommarsillen på grovt bröd. Det blev en underbart god förrätt! Betyg 4,7
Redaktionen
2009-06-10Malin Hagman: Röran var jättegod! Rätten är enkel att göra, men sillen gick inte hem hos barnen. Andra gången provade vi att lägga sillen och röran på grovt bröd. Det var gott men påminde om julmat. Ett alternativ kan vara att ha röran till bakad potatis och kanske servera med ansjovis. Rätten kändes hälsosam och jag kommer antagligen att göra den igen. Betyg 4,0
Redaktionen
2009-06-10Sara Gollert: Sommarsillen gjorde succé hos gästerna. En fin smakkombination som känns fräsch med den rivna limen ovanpå. Andra gången smaksatte jag också yoghurtröran med några droppar limejuice. Det blev jättegott! Den här rätten kommer jag definitivt att göra om. Betyg 4,6
Redaktionen
2009-06-10