Sommarsill under medelhavstäcke

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
3
Sommarsill under medelhavstäcke

Vad passar bättre varma dagar än mumsig sommarsill under ett smarrigt medelhavstäcke? Din krämiga röra har en härligt syrlig ton som känns fräsch och passar utmärkt med den peppriga sillen. Servera ihop med varm färskpotatis och bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Sommarsill under medelhavstäcke

Ingredienser

4 portioner
2   burkar matjessill i bit (à 200 g)
1   rödlök
4   soltorkade tomater i olja (avrunna)
1/2   kruka färsk basilika
2 dl  matyoghurt (10%)
1 - 1 1/2 krm  citronpeppar
rivet skal av 1/2   lime

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpligt bröd används.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2000.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2009.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Manne Didehvar: Ett hallelujamoment! Som född och uppvuxen i Persien är sill vanligtvis ingen favorit. Den här rätten överraskade mig och jag kommer att äta den ofta i sommar. Sillens kryddiga smak passar perfekt med det syrliga limeskalet, friskt och fräscht. Jag tycker inte att man ska ändra på ett vinnande koncept, men andra gången åt vi sommarsillen på grovt bröd. Det blev en underbart god förrätt! Betyg 4,7

Redaktionen

2009-06-10

Malin Hagman: Röran var jättegod! Rätten är enkel att göra, men sillen gick inte hem hos barnen. Andra gången provade vi att lägga sillen och röran på grovt bröd. Det var gott men påminde om julmat. Ett alternativ kan vara att ha röran till bakad potatis och kanske servera med ansjovis. Rätten kändes hälsosam och jag kommer antagligen att göra den igen. Betyg 4,0

Redaktionen

2009-06-10

Sara Gollert: Sommarsillen gjorde succé hos gästerna. En fin smakkombination som känns fräsch med den rivna limen ovanpå. Andra gången smaksatte jag också yoghurtröran med några droppar limejuice. Det blev jättegott! Den här rätten kommer jag definitivt att göra om. Betyg 4,6

Redaktionen

2009-06-10

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Matjessilltallrik med pepparrot
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägghalvor med matjessill, hovmästarsås och potatis
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjes på amandine med kaviarcrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga