Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sommarsill under medelhavstäcke

Vad passar bättre varma dagar än mumsig sommarsill under ett smarrigt medelhavstäcke? Din krämiga röra har en härligt syrlig ton som känns fräsch och passar utmärkt med den peppriga sillen. Servera ihop med varm färskpotatis och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av väl och dela upp den på 4 tallrikar (för 4 port) eller på ett större fat.
  2. Skala och finhacka halva löken, spara resten. Strimla de väl avrunna tomaterna och grovhacka basilikabladen. Blanda ner alltsammans i yoghurten och smaksätt med citronpeppar.
  3. Klicka yoghurtblandningen över sillen. Strimla resten av löken. Strö lök och rivet limeskal över. Servera gärna med nykokt färskpotatis och grovt bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpligt bröd används.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2000.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar matjessill i bit (à 200 g)
  • 1 rödlök
  • 4 soltorkade tomater i olja (avrunna)
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 1 1/2 krm citronpeppar
  • rivet skal av 1/2 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?