Sommarsallad med ägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sommarsallad med ägg

Lättsam och god sallad av skinka, rosésallad, squash och tomater. Denna sommarsallad med ägg passar utmärkt både till lunch, middag eller varför inte till picknicken?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen. Skala och skär dem i klyftor. Skölj och skiva squash och tomater. Skala och skiva löken. Riv salladen i mindre bitar.
  2. Fördela salladen på ett fat och lägg squash, tomat och lök ovanpå. Skölj, kärna ur och skär persikorna i tunna klyftor. Lägg ägg- och persikoklyftor på salladen. Snurra ihop skinkskivorna till rosor och lägg dem på salladen.
  3. Dressing: Skaka samman ingredienserna till dressingen. Servera dressing och rostat bröd till sommarsalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 1 squash
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 ask sallad tex rosé, ekblad och frissé (à 150 g)
  • 2 persikor
  • 200 g kokt skinka (i tunna skivor)
Dressing
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk solrosolja
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan