Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

”Snickers” i skål för vuxna

En chokladig och nötig dessert där det minsann inte sparas på krutet! Mixa jordnötterna med så pass mycket bourbon att det smakar barnförbjudet och ringla över kolasås. Lägg på en kula len chokladkräm och toppa med mer nötter, choklad, kakaonibs och flingsalt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chokladkräm: Gör chokladkrämen en dag i förväg. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Häll gräddmjölken över chokladen och mixa slätt. Låt svalna.
  2. Förvara övertäckt i kylen över natten, eller minst 8 timmar.
  3. Tillbehör: Mixa 200 g av jordnötterna (för 8 port) med bourbon. Hacka resterande jordnötter grovt.
  4. Lägg upp i skålar. Börja med mixade jordnötter och kolasås i botten. Lägg på en sked av chokladkrämen.
  5. Toppa med hackade jordnötter, hackad mörk choklad, kakaonibs och flingsalt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Chokladkräm
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk (3%)
Tillbehör
  • 300 g salta jordnötter
  • 4 msk Bourbon whiskey
  • kolasås
  • 75 g grovhackad mörk choklad
  • kakaonibs
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2255 kJ / 539 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept