”Snickers” i skål för vuxna

En chokladig och nötig dessert där det minsann inte sparas på krutet! Mixa jordnötterna med så pass mycket bourbon att det smakar barnförbjudet och ringla över kolasås. Lägg på en kula len chokladkräm och toppa med mer nötter, choklad, kakaonibs och flingsalt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Ingredienser
8 bufféportioner
Chokladkräm
150 g mörk choklad
150 g mjölkchoklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk (3%)
Tillbehör
300 g salta jordnötter
4 msk Bourbon whiskey
kolasås
75 g grovhackad mörk choklad
kakaonibs
flingsalt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2255 KJ / 539 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater29 g
Protein14 g
Kommentarer