Smörrebröd med rostbiff, gurksallad och avokadomajonnäs

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Smörrebröd med rostbiff, gurksallad och avokadomajonnäs

Det här smörrebrödet med rostbiff görs på kavring och toppas med gurksallad och avokadomajonnäs. Perfekt att bjuda på om man dukar upp en buffé – men visst är den lika god att äta en vanlig lunch!

Smörrebröd med rostbiff, gurksallad och avokadomajonnäs

Ingredienser

8 st

Gurksallad

2   saltgurkor
1 dl  syltlök
1/2   kruka persilja
svartpeppar

Avokadomajonnäs

1   avokado
1 dl  majonnäs
1 msk  hackade dragonblad i vinäger
1/2 dl  rostad lök
salt

Montering

8   skivor kavring
1 msk  smör (till bröden)
8   små salladsblad (gärna huvudsallad)
8   skivor rostbiff

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri rostadlök.
Gör laktosfri: använd bröd fri från laktos. Välj äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd, mjölkfritt margarin och äkta majonnäs.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller använd crème fraiche och smaksätt den med lite fransk senap.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1150 KJ / 275 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater17 g
Protein103 g

Testa liknande recept

Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nougattoast med jordgubbar och apelsin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tex mex sub
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizzamackor med fänkålssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Macka med halloumi, grön ärt- och cashewspread
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemmagjord Thousand Island
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga