Smörrebröd med gurksallad, avokadomajonnäs och rostbiff

1
0
Smörrebröd med gurksallad, avokadomajonnäs och rostbiff

Den här rostbiffsmackan görs på kavring och toppas med gurksallad och avokadomajonnäs. Perfekt att bjuda på om man dukar upp en buffé – men visst är den lika god att äta en vanlig lunch!

Smörrebröd med gurksallad, avokadomajonnäs och rostbiff

Ingredienser

8 st

Gurksallad

2 saltgurkor
1 dl syltlök
1/2 kruka persilja
svartpeppar

Avokadomajonnäs

1 avokado
1 dl majonnäs
1 msk hackade dragonblad i vinäger
1/2 dl rostad lök
salt

Montering

8 skivor kavring
1 msk smör (till bröden)
8 små salladsblad (gärna huvudsallad)
8 skivor rostbiff

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri rostadlök.
Gör laktosfri: använd bröd fri från laktos. Välj äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd, mjölkfritt margarin och äkta majonnäs.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller använd crème fraiche och smaksätt den med lite fransk senap.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1150 KJ / 275 kCal
Fett 18 g
Salt 1 g
Kolhydrater 17 g
Protein 103 g
Läs mer om näringsvärden