Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smörrebröd med gurksallad, avokadomajonnäs och rostbiff

Den här rostbiffsmackan görs på kavring och toppas med gurksallad och avokadomajonnäs. Perfekt att bjuda på om man dukar upp en buffé – men visst är den lika god att äta en vanlig lunch!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gurksallad: Skär gurkorna i små tärningar. Hacka syltlöken grovt. Finhacka persiljan. Rör samman och krydda med svartpeppar.
  2. Avokadomajonnäs: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet och skär det i centimeterstora kuber. Blanda samman avokado, majonnäs, dragon och lök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Montering: Skär bort kanterna på brödet. Bred på smöret och avokado- och dragonmajonnäsen. Lägg på salladsblad och rostbiff. Toppa med gurksalladen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri rostadlök.
Gör laktosfri: använd bröd fri från laktos. Välj äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd, mjölkfritt margarin och äkta majonnäs.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller använd crème fraiche och smaksätt den med lite fransk senap.

Ingredienser

Portioner: 8 st
Gurksallad
  • 2 saltgurkor
  • 1 dl syltlök
  • 1/2 kruka persilja
  • svartpeppar
Avokadomajonnäs
  • 1 avokado
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk hackade dragonblad i vinäger
  • 1/2 dl rostad lök
  • salt
Montering
  • 8 skivor kavring
  • 1 msk smör (till bröden)
  • 8 små salladsblad (gärna huvudsallad)
  • 8 skivor rostbiff
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1150 kJ / 275 kCal