Smörrebröd med gurksallad, avokadomajonnäs och rostbiff

Den här rostbiffsmackan görs på kavring och toppas med gurksallad och avokadomajonnäs. Perfekt att bjuda på om man dukar upp en buffé – men visst är den lika god att äta en vanlig lunch!

Ingredienser
8 st
Gurksallad
2 saltgurkor
1 dl syltlök
1/2 kruka persilja
svartpeppar
Avokadomajonnäs
1 avokado
1 dl majonnäs
1 msk hackade dragonblad i vinäger
1/2 dl rostad lök
salt
Montering
8 skivor kavring
1 msk smör (till bröden)
8 små salladsblad (gärna huvudsallad)
8 skivor rostbiff
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri rostadlök.
Gör laktosfri: använd bröd fri från laktos. Välj äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd, mjölkfritt margarin och äkta majonnäs.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller använd crème fraiche och smaksätt den med lite fransk senap.
Gör laktosfri: använd bröd fri från laktos. Välj äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd, mjölkfritt margarin och äkta majonnäs.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller använd crème fraiche och smaksätt den med lite fransk senap.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1150 KJ / 275 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater17 g
Protein103 g
Kommentarer