Smördegsbullar med äpple, citron och pistagenötter

Snabba smördegbullar med äpple, citron och pistage blir en perfekt höstfika på trädgårdens äpplen. Ringla över frosting som pricken över i:et.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2025

Gör så här
00:20:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi852 KJ / 203 kCal
Fett10 g
Salt0.1 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g
Kommentarer
9 stNej det här var inget jag kommer göra igen! Förstod att det inte skulle gå att ha all kompott på smördegen så jag tog inte allt men ändå gick det inte att rulla ihop degen. Det vällde ut på sidorna och var nästan omöjligt att skära, degen sjönk ihop trots att kniven var vass. Har provat att äta några bullar men nu åker dom i soporna tyvärr. Kompotten blev god iallafall. Kerstin
Kerstin
Vilken storlek har en färdig rulle smördeg när man rullat ut den? Jag fick inte tag på det och får nu gissa hur stor rektangel jag ska kavla. Jag unfrar också om det verkligen stämmer att det ska vara 2 tsk kardemumma, det verkar mycket?
Emmy
Hej Emmy! Den färdig smördeg är ca 25 x 40 cm. Kardemumma mängden stämmer. Det ska vara massa härlig kardemumma i de här bullarna. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Det funkade hyfsat att skära upp bullarna när kompotten blivit riktigt kylskåpskall och med en riktigt vass kniv. De blev klara efter 30 min hos mig. Ganska goda, men det blir nog ingen repris.
Mini
Goda smaker men inga stora fina bullar här inte.. Smördegen växte inget vid gräddning så slutade upp med små knapriga bullar. Ömöjligt att rulla och skära upp smördegen, kladdade mest. Skulle nog föredra vanlig bulldeg till detta recept.
Madelene
Alldeles för mycket kompott. Omöjligt att skiva bullar av det, blev bara gegga av alltihopa. Brukar korrigera recept som känns fel, men följer oftast när det gäller bakning, men det här blev fel.
Jens
Hej Jens och Anna- Lena! Tråkigt att det inte gick bra med bullbaket! Vi har bakat upp bullarna igen och hade inga problem med att det var för mycket kompott, mycket kompott ska det vara i det här receptet. Bra är att väga äpplena som kan ha en stor vikt variation. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Funkar dessa att frysa?
Franciska
Hej Franciska! Bullarna blir tyvärr lite blöta i mitten när dom tinas. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Någonting måste vara allvarligt felaktigt i receptet. Man kan omöjligt klämma in äppelkompott av 750 gram äpplen i en rulle smördeg.
Anna-lena
Magiskt gott !
Johanna
Följde receptet och det blev alldeles för mycket äpplekompott för att rulla och skära i bitar. Blev gott ändå men rekommenderar ev mer smör så smeten stelnar och bre ett tunt lager isåfall.
Johanna