Smördegsbullar med äpple, citron och pistagenötter

Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Smördegsbullar med äpple, citron och pistagenötter

Snabba smördegbullar med äpple, citron och pistage blir en perfekt höstfika på trädgårdens äpplen. Ringla över frosting som pricken över i:et.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2025

En plåt med bullar toppade med glasryr och hackade pistagenötter, äpplen och nötter ligger på en skärbräda vid sidan av.

Ingredienser

12 st
5 små äpplen (à ca 150 g)
2 tsk hel kardemumma
1 dl strösocker
2 msk vatten
50 g smör
1 citron (2 tsk skal, för 12 st)
1 rulle färsk smördeg (à ca 250 g)

Topping

3 msk pistagenötter
1/2 citron (2 1/2 tsk juice, för 12 st)
1 dl florsocker

Gör så här

00:20:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Nej det här var inget jag kommer göra igen! Förstod att det inte skulle gå att ha all kompott på smördegen så jag tog inte allt men ändå gick det inte att rulla ihop degen. Det vällde ut på sidorna och var nästan omöjligt att skära, degen sjönk ihop trots att kniven var vass. Har provat att äta några bullar men nu åker dom i soporna tyvärr. Kompotten blev god iallafall. Kerstin

    Kerstin

  • Vilken storlek har en färdig rulle smördeg när man rullat ut den? Jag fick inte tag på det och får nu gissa hur stor rektangel jag ska kavla. Jag unfrar också om det verkligen stämmer att det ska vara 2 tsk kardemumma, det verkar mycket?

    Emmy

    Hej Emmy! Den färdig smördeg är ca 25 x 40 cm. Kardemumma mängden stämmer. Det ska vara massa härlig kardemumma i de här bullarna. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Det funkade hyfsat att skära upp bullarna när kompotten blivit riktigt kylskåpskall och med en riktigt vass kniv. De blev klara efter 30 min hos mig. Ganska goda, men det blir nog ingen repris.

    Mini

  • Goda smaker men inga stora fina bullar här inte.. Smördegen växte inget vid gräddning så slutade upp med små knapriga bullar. Ömöjligt att rulla och skära upp smördegen, kladdade mest. Skulle nog föredra vanlig bulldeg till detta recept.

    Madelene

  • Alldeles för mycket kompott. Omöjligt att skiva bullar av det, blev bara gegga av alltihopa. Brukar korrigera recept som känns fel, men följer oftast när det gäller bakning, men det här blev fel.

    Jens

    Hej Jens och Anna- Lena! Tråkigt att det inte gick bra med bullbaket! Vi har bakat upp bullarna igen och hade inga problem med att det var för mycket kompott, mycket kompott ska det vara i det här receptet. Bra är att väga äpplena som kan ha en stor vikt variation. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Funkar dessa att frysa?

    Franciska

    Hej Franciska! Bullarna blir tyvärr lite blöta i mitten när dom tinas. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Någonting måste vara allvarligt felaktigt i receptet. Man kan omöjligt klämma in äppelkompott av 750 gram äpplen i en rulle smördeg.

    Anna-lena

  • Magiskt gott !

    Johanna

  • Följde receptet och det blev alldeles för mycket äpplekompott för att rulla och skära i bitar. Blev gott ändå men rekommenderar ev mer smör så smeten stelnar och bre ett tunt lager isåfall.

    Johanna

Näringsvärde per st

Energi852 KJ / 203 kCal
Fett10 g
Salt0.1 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Koka bulgur
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Koka morötter
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koka quinoa
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Koka basmatiris
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Saffransfudge
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad