Skumpa med geléhallon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Skumpa med geléhallon

Ett enkelt och snabbfixat recept på bål gjord på skumpa med geléhallon. Drycken passar bra som fördrink på fest. Du kan byta ut den lyxiga champagnen mot spansk cava eller italiensk prosecco.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frys geléhallonen, eller ta riktiga styckfrysta hallon. Lägg ett hallon i varje högt glas och häll i champagne.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Ett billigare alternativ är den spanska cavan eller italienska proseccon.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 10 geléhallon eller hallon
  • champagne
Lägg till i inköpslistan