Sill-sushi

Betyg 2.1 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sill-sushi

Varför inte prova på en svensk version av sushi med sill? Mandelpotatisen får klassiska smaker av senap och lite mer exotiska smaker av wasabipastan. Sill-sushin är ett utmärkt och roligt inslag på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Sill-sushi

Ingredienser

4 portioner
500 g mandelpotatis
4 - 5 matjessillfiléer (ca 1 burk à 570 g)
1 msk grovkornig senap (t ex skånsk)
1 msk dijonsenap
1 msk risvinäger (eller annan mild, ljus vinäger)
1/2 msk olivolja
1/2 msk wasabipasta (eller pepparrot)
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • 5 burkar matjessillfiléer (à 570 g) kan väl ändå inte stämma... 2850 g sill till fyra portioner...

    Christina

    Hej Christina! Nej det stämmer verkligen inte. Nu har vi uppdaterat receptet, det räcker gott med 1 burk. Vänliga hälsningar Harriet

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Matjesmaki
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjes med sushikick
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sill med örter och brynt smör
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjesrulle
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Matjessill på grillen
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad