Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Sill med tomat och dill

Med 5-minuters sill och en burk crème fraiche så är det enkelt att bjuda på krämig sill som blir klar på ett kick. Soltorkade tomater, dill och rödlök smaksätter den här sillinläggningen där de mulliga soltorkade tomaterna ger en italiensk smakton i kontrast till de mer klassiska ingredienserna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och skär den i 2 cm stora bitar.
  2. Skär dillen fint. Skala och finhacka löken.
  3. Blanda dill, lök och tomatcrème med crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Vänd ner sillen i crème fraichen. Det går bra att servera sillen direkt men den får mer smak om den får stå över natten

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot Sour Surpeme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1 kruka dill
  • 1 rödlök
  • 2 msk soltorkad tomatcrème fraiche
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1326 kJ / 317 kCal