Sherrysill

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
3
Sherrysill

Krydda den goda matjessillen på ett annorlunda sätt med sherry, apelsin, lök och tomat. Du får en smakrikare och häftigare blandning när du slutligen tillsätter tabasco, vinäger och hackad dill i blandningen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Sherrysill

Ingredienser

3 portioner
300 g  matjessillfiléer
3   tomater
1   apelsin
1   schalottenlök
2 msk  tomatpuré
4 msk  torr sherry
2 msk  vinäger (ej balsamvinäger)
10   droppar tabasco
1 krm  socker
1/2 tsk  salt
2 msk  hackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Min absoluta favorit både till jul och midsommar! jag hade ingen apelsin utan tog blodgrape istället. Och jag gillar sherrysmaken så jag brukar ta lite extra sherry, den här gången blev det La Guita.

Katrina

2010-06-24

god som attan, lätt att göra

Anne

2004-12-12

Oväntad favorit!

Maria

2002-12-22

Testa liknande recept

Tomatsill
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig sherryströmming
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cocktailsås
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Carlssons delight
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga