Sherrysill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sherrysill

Krydda den goda matjessillen på ett annorlunda sätt med sherry, apelsin, lök och tomat. Du får en smakrikare och häftigare blandning när du slutligen tillsätter tabasco, vinäger och hackad dill i blandningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt matjessillen rinna av och skär den i smala bitar. Skölj och skär tomaterna i halvor, kärna ur dem. Skär tomatköttet i små bitar. Pressa saften ur apelsinen. Skala och hacka löken fint.
  2. Rör ihop tomatpuré, sherry och vinäger. Krydda med tabasco, socker och salt.
  3. Tillsätt tomatbitar, apelsinsaft, lök och dill. Vänd ner sillen. Ställ kallt till serveringen.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 300 g matjessillfiléer
  • 3 tomater
  • 1 apelsin
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk torr sherry
  • 2 msk vinäger (ej balsamvinäger)
  • 10 droppar tabasco
  • 1 krm socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan