Sherrysill

Krydda den goda matjessillen på ett annorlunda sätt med sherry, apelsin, lök och tomat. Du får en smakrikare och häftigare blandning när du slutligen tillsätter tabasco, vinäger och hackad dill i blandningen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Ingredienser
3 portioner
300 g matjessillfiléer
3 tomater
1 apelsin
1 schalottenlök
2 msk tomatpuré
4 msk torr sherry
2 msk vinäger (ej balsamvinäger)
10 droppar tabasco
1 krm socker
1/2 tsk salt
2 msk hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Min absoluta favorit både till jul och midsommar! jag hade ingen apelsin utan tog blodgrape istället. Och jag gillar sherrysmaken så jag brukar ta lite extra sherry, den här gången blev det La Guita.
Katrina
2010-06-24god som attan, lätt att göra
Anne
2004-12-12Oväntad favorit!
Maria
2002-12-22